Teātra nedēļa Garkalnes vidusskolā
26.04.2013


© garkalnesskola.lv

22.-28.aprīlim Latvijā norisinājās radošās darbības nedēļas „Radi!2013” pasākumi. Šīs nedēļas un ESF projekta (VIMALA ) ietvaros sadarbībā ar Garkalnes vidusskolas teātra pulciņu (vad. A.Zambare) tika rīkotas Teātra dienas, kuru moto bija „Radi un rādi!”.

Nedēļas laikā skolēniem bija iespēja noskatīties 4 teātra izrādes, kuras iestudējuši teātra pulciņa dalībnieki. Pirms tam 4.-6.kl skolēni zīmēja afišas, veidoja dekorācijas, noskaidroja spēlēto izrāžu autoru, režisoru, aktierus, zīmēja programmiņas katrai izrādei, un, protams, piedalījās izrādēs.

Teātra nedēļu atklāja H.Paukša lugas „Neēd mūs, Sintij!” pirmizrāde. Pele Sintija nu nemaz negribēja ievērot veco patiesību, ka lapsas un pūces ēd peles, bet gan sadumpojās un piesolījās apēst gan lapsu Adelīnu, gan pūci Genovevu. Gan otrdien, gan ceturtdien 1.-2.kl. aktieri publikai pārliecinoši parādīja peles Sintijas ieceres un beigās atklāja, ka vislielākais spēks ir draudzībai.

Savukārt 4.-5.kl. teātra grupa priecēja skatītājus ar asprātīgiem dialogiem lugā „Kad čūska Zane grib gulēt..” Mazie aktieri pārliecinoši nodemonstrēja skatītājiem, ka īstā vērtība dzīvē ir draudzība, un, kad kāds no draugiem nonācis nelaimē (pat ja tikai savu iedomu dēļ), pārējie ir gatavi iet palīgā. Tāpēc, kad lelle Annija paziņoja, ka nomirs, ja nedabūs balonus, pārējās rotaļlietas - cūciņa Lonija, pūce Lelde un pele Imperiālija - devās balonu meklējumos, apstaigājot visu dzīvokli. Lai pārgājiens būtu jautrāks, talantīgā cūciņa Lonija sacerēja jautru dziesmiņu, kurai līdzi dungoja un plaukšķināja visi izrādes skatītāji. Ko pa to laiku darīja čūska Zane? Redzot pārējo rotaļlietu draudzīgo dedzību, viņa nolēma, ka nav vērts gulēt..

Piektdien, 26.aprīlī, 6.-9.kl. aktieri skatītājiem rādīja H.Paukša „Divus stāstus karaļvalstī” - „Kauslīgās princeses” un „Labrīt, Raganas jaunkundz!” Aktieri pilnībā bija iejutušies savās lomās un spilvenu kauju ainās pat šķita, ka tūlīt pa gaisu aizlidos kas vairāk par bārkstīm, bet, kā jau paredzēts lugas eksemplārā, neviens necieta un tika piedzīvotas laimīgas beigas. Pēc izrādes noskatīšanās ne vienam vien radās pārdomas par brāļu un māsu attiecībām un par to, cik liels ir vārda spēks.

Katras teātra pulciņa grupas iestudējums pulcēja pilnu zāli skatītāju, un tik daudzveidīga izrāžu programma līdz šim skolā nebija redzēta. Paldies teātra pulciņa vadītājai, visu lugu režisorei Anitai Zambarei un viņas audzēkņiem par jauko nedēļu!

Sk. Astra un Daina

12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15





Mākslu skola

Interešu izglītība

Karjeras izglītība

Skolas sasniegumi

Projekti