Ventspilī
25.05.2013


© garkalnesskola.lv

Mēs ar klasi devāmies ekskursijā uz Ventspili. Mēs skatījāmies filmu planetārijā, iztrakojāmies ūdensparkā, jūrmalā, izrāpojāmies un izstaigājāmies pa Džungļu taku, Reņķa dārzu, Dienvidu molu, Bērnu pilsētiņu un Piejūras dabas parku. Apskatījām Livonijas Ordeņa pili, mācījāmies Amatu mājā seno laiku skolā. Man ļoti patika ūdensparkā, tāpat kā lielākajai daļai klasesbiedru.

Planetārijā bija interesanti. Bija jānoguļas krēslos un jāskatās griestos. Rādīja, kā izskatās visums. Likās, ka mēs griežamies, bet patiesībā griezās kamera, kura rādīja filmu. Tās bija jocīgas sajūtas.

Ūdensparkā mēs bijām visur. Visvairāk mums patika kalnu upe, jo tajā bija daudzi līkumi. Mēs gandrīz noslīkām viļņos un visi, kuri teica, ka prot ļoti labi peldēt, pakļuva zem ūdens. Mēs rīkojām sacensības- kurš ātrāk nobrauks pa cauruli. Tas bija ļoti jautri!

Džungļu taka bija īsa, bet interesanta. Mēs kāpām palmās un lēkājām pa virvēm. Reņķa dārzā mēs varējām paskraidīt pa skatuvi, uzkāpt virsu krabim un aitām, iekāpt milža zābakā un cepurē, šūpoties milzu šūpolēs un sportot uz brīvās dabas trenažieriem. Piejūras dabas parka dīķī bija liels plosts. Mēs varējām uzkāpt uz plosta un braukāt pa dīķi. Daudzi apstājās dīķa vidū un teica, ka motors noslāpa.

Livonijas ordeņa pilī mūs sagaidīja draudzīgs spoks – bruņinieks. Mēs izstaigājām visu pili un ieraudzījām daudz ko interesantu par senajiem laikiem. Mēs pat redzējām žurkas mūmiju. Varējām locīt papīra dzērvītes un novērot cilvēkus, kas stāv pie pils, ar novērošanas kamerām. Pils pagalmā mēs varējām izmēģināt, kā jūtas cilvēks, kuram ir saslēgta galva un rokas. Staigājot pa molu mēs bijām starp Ventu un atklātu jūru. No bākas varēja redzēt kāpas un skolu, kurā mēs nakšņojām. Mēs bradājām pa jūru ar basām kājām. Ūdens bija ļoti auksts. Pie jūras varēja šūpoties un kāpelēt pa interesantām atrakcijām.

Mums bija glītrakstīšanas, audzināšanas un tikumības mācību stunda Amatu mājā. Bija ļoti glīti jāraksta un jāklausa skolotāja. Es sapratu, ka labāk mācīties ir mūsdienu skolā, nevis seno laiku skolā, jo tur bija ļoti stingra un barga skolotāja.

Bērnu pilsētiņā mēs ļoti piekusām, jo tur bija daudz ko darīt.

Tā bija ļoti interesanta ekskursija! Mums visiem ļoti patika Ventspils, dažiem pat tik ļoti, ka jau vasarā plāno tur atgriezties kopā ar savām ģimenēm. Man patika, ka Ventspilī bērniem ir tik daudz ko darīt.

Paldies mūsu šoferītim Jānim, Toma mammai Ievai un Ernesta mammai Ingai par milzu pacietību un atbalstu. Liels paldies Garkalnes Novada domei par iespēju doties divu dienu ekskursijā uz visskaistāko pilsētu Latvijā!

Marta

12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15





Mākslu skola

Interešu izglītība

Karjeras izglītība

Skolas sasniegumi

Projekti