Rudens ekskursija

2012-10-08


Foto: Rudens ekskursija

Ir jau pierasts, ka rudens ir skolēnu ekskursiju laiks. Šogad laika apstākļi mūs nelutina, un ir grūti noķert kādu dienu bez lietus, taču 6.a klasei paveicās, jo 27.septembris bija silta, saulaina atvasaras diena.

Atvasara ir jābauda dabā, tāpēc mūsu ceļš veda uz Valmieras pusi, un pirmais apskates objekts – gleznainais Sietiņiezis. Tas ir ļoti skaists un iespaidīgs dabas piemineklis, lielākais baltā smilšakmens atsegums Baltijā (15m augsts, 400 m plats), koši balts, bagātīgi izrobots ar daudzām dīvainām formām, alām, stabiem, nišām un arkām. Skolēni ar aizrautību pētīja Sietiņieža veidojumus Gaujas krastā un vienprātīgi piekrita Rūtas apgalvojumam, ka „vislabākais mākslinieks pasaulē ir daba, jo tādus veidojumus cilvēks nespētu radīt.”

Tālāk mūsu ceļš veda uz „Avotiem” – mūsdienīgu atpūtas un sporta kompleksu Valmieras pievārtē. Tur mūs sagaidīja gide Ketrīna un iepazīstināja ar BMX trasi, kur trenējas olimpiskais čempions M.Štrombergs un viņa komandas biedri. Skatoties no 10 m augstās starta estakādes, šķita, ka braucēji uzsāk sacensības, lecot bezdibenī - trases kritums ir tik straujš, ka sākumā nevar redzēt, kur tā turpinās. Uzzinājām arī daudz interesanta par trases būvniecību, treniņiem un sacensību norisi. Ekskursija turpinājās BMX slavas zālē, kur apskatījām mūsu sportistu kausus, medaļas, portretus, riteņus. Visiem tika dota iespēja doties izmēģinājuma braucienā ar M.Štromberga riteni. Tieši to riteni, ar kuru viņš izcīnīja uzvaru Pekinas olimpiskajās spēlēs 2008.gadā. Šo izdevību izmantoja visi, un tas bija neaizmirstams piedzīvojums.

Turpat, „Avotos”, mūs gaidīja arī nākamais pasākums – orientēšanās Dabas takās. Katrs skolēns saņēma kontrolpunktu lapu ar meklējamiem objektiem. Tika dots starts, un jautrās sacensības varēja sākties. Daži apvienojās komandās, citi cīnījās individuāli, bet prieks un jautrība bija garantēti visiem. Tie, kas distanci pabeidz ātrāk, labprāt devās palīgā draugiem. Pēc pusdienu ieturēšanas svaigā gaisā devāmies ekskursijā pa Valmieru. Diemžēl rudens dienas ir īsas, un mums pietrūka laika, lai apskatītu visus izvēlētos objektus, tāpēc nolēmām, ka uz Valmieru dosimies vēl kādreiz.

6. a kl. audzinātāja D.Grudule

25 26 27 28 29 30 31
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28






Karjeras izglītība

Skolas sasniegumi

Projekti